روش ارتقای سایت در موتورهای جستجوگر

پياده سازي يک استراتژي موثر و بلند مدت بازاريابي با موتورهاي جستجوگر بدون توجه به خود سايت اصولا غير ممکن است. لذا پي ريزي يک بناي مستحکم در خود سايت ضروري مي نمايد.
SEO پروسه طراحي، نوشتن متون، کد کردن و برنامه نويسي کل وب سايت با هدف بالا بردن شانس دستيابي به رتبه هاي بالا در نتايج جستجو است. در واقع بهينه سازي وسيله اي براي کمک به مخاطبان بالقوه سايت تان است که وب سايت شما را بيابند.
پياده سازي يک استراتژي بلندمدت بازاريابي نياز به اين دارد که سه مولفه اصلي زير در هر صفحه سايتتان وجود داشته باشد:

• مولفه متن
• مولفه لينک
• مولفه محبوبيت

تمام موتورهاي جستجوگر مهم از اين سه مولفه در الگوريتم رتبه بندي خود بهره مي گيرند. حالت ايده آل اينگونه خواهد بود که هر سه مولفه را تا بالاترين جايگاه ممکن بهينه سازي نماييم. اين حالت در شکل زیر نمايش داده شده است.

اما در عمل تعداد کمي از صفحات مي توانند به اين حالت دست يابند. به طور کلي سايتها مي توانند در يکي از حالات زير داراي رتبه هاي مناسبي باشند:

• سايتهای دارای بالاترين حد بهينه سازی در هر سه مولفه اشاره شده.
• سايتهاي داراي مولفه های محبوبيت و متن بالا اما مولفه لينک متوسط.
• سايتهاي داراي مولفه متن و لينک متوسط اما محبوبيت بالا.

واضح است که سايت شما هر چقدر هم محبوب باشد اگر عبارت جستجو شده در آن موجود نباشد حتي در رتبه هاي آخر نتايج جستجو هم قرار نمي گيرد.


مولفه متن
موتورهاي جستجوگر، کلمات و عبارتهاي هر صفحه را بايگاني مي کنند لذا براي عملکرد بهتر، شما بايد کلمات دلخواه را در مکانهاي مهم کدهاي سايت خود قرار دهيد.
مهم ترين بخش در مولفه متن، انتخاب عبارتهاي کليدي سايت است. شما بايد عبارتهايي را بر گزينيد که واقعا مخاطبان سايتتان آنها را جستجو مي کنند. کلمات کليدي که انتخاب مي کنيد بايد داراي شرايط زير باشند:

• مربوط به موضوع اصلي سايتتان باشند.
• مطمئن باشيد که کاربران ديگر آنها را جستجو مي کنند.
• خيلي رقابتي نباشند. به عبارت ديگر آن کلمات، کلمات کليدي سايتهاي بسيار ديگري نباشند.

موتورهای جستجوگر به هنگام ارزيابی و رتبه بندی صفحات، به محتوای آن توجه زيادی دارند. متنی که برای يک موتور جستجوگر مهم است برای مخاطب اصلی شما هم مهم است در واقع منظور همان متنی است که مخاطب سايت شما به هنگام مراجعه به سايتتان می تواند بخواند.
منظور از متن مهم، متنی است که دو شرط زير را دارا می باشد:
متن بايد بدون انجام هر گونه عمل خاصی در مرورگرهای استاندارد قابل رويت باشد.
شما بايد بتوانيد متن را مستقيما از مرورگر خود کپي کرده و به يک ويرايشگر متن انتقال دهيد (Copy & Paste).
عنوان صفحه به همراه متن نمايان آن مکانهاي مهمي هستند که بايد توجه ويژه اي را به آنها معطوف بداريد. موتورهای جستجوگر آنها را به عنوان محتوای اصلی سايتتان در نظر می گيرند و بهينه سازی مناسب آنها در رتبه بندی سايت تاثير قابل توجهی دارد.
متا تگها و متون جايگزين تصاوير در اولويت بعدی قرار دارند زيرا برخی از موتورهای جستجوگر آنها را نمی خوانند. به عنوان مثال برای ديدن کلمات متا شما بايد کدهای صفحه را ببينيد و همينطور برای ديدن متن جايگزين يک تصوير بايد موس خود را روی آن تصوير مدتی ثابت نگه داريد.
اينها کارها همان کارهای خاصی است که بيننده برای ديدن متن انجام می دهد در حاليکه متن اصلی و مهم صفحه را بدون انجام هيچگونه عملی می تواند ببيند.

موضوع اصلی سايت
امروزه موتورهای جستجوگر توجه زيادی به موضوع اصلی سايت يا تم آن دارند (Theme). موضوع اصلی سايت بايد با مراجعه به چند صفه سايت و به راحتی قابل تشخيص باشد. به عنوان مثال بسياری از وبلاگها که در آنها درباره همه چيز نوشته می شود، موضوع اصلی ندارند اما ممکن است موضوعات فرعی بسياری داشته باشند.
اين نکته خيلی مهمی است که بايد بدان توجه نماييد. سعی کنيد هر صفحه سايتتان به نوعی به موضوع اصلی مرتبط باشد. اينکه به شما توصيه می شود به هر سايتی لينک ندهيد و از هر سايتی لينک نگيريد هم دقيقا به خاطر اين موضوع است. وقتی موتور جستجوگری موضوع اصلی سايت شما را بداند هر يک از صفحات سايتتان اتوماتيک وار مرتبط با همان موضوع تشخيص داده می شود و شانس کسب رتبه های بالا افزايش می يابد.


Title
عنوان صفحه به دلايل متعددی هم از ديدگاه طراحی وب سايت و هم از ديدگاه موتورهای جستجوگر، مهم می باشد.

• کاربران به هنگام خواندن صفحات سايت، آنرا در مرورگر خود می بينند.
• در رتبه بندی صفحات به عنوان متن اصلی سايت نقش دارند.
• به عنوان چيزی که کاربران بايد روی آن کليک کنند، در نتايج جستجو نشان داده می شود.
• به هنگام ذخيره و بوک مارک کردن صفحات به صورت پيش فرض از عنوان صفحه استفاده می شود.

لذا نوشتن مناسب عنوان صفحه را مانند يک قاعده اصولی همواره مد نظر داشته باشيد. در نوشتن آن دقت کنيد که در عين حال که حاوی کلمات کليدی است بايد بتواند کاربران را به کليک کردن و آمدن به سايت شما ترغيب کند. صرفا قرار دادن کلمات کليدی در آن ممکن است به رتبه بالا منجر شود اما ميزان کليکهايي که در نتايج جستجو بر آن می شود را هم بايد مد نظر داشته باشيد.
اگر كلمات كليدي بسياري داريد بايد صفحات بسياري نيز طراحي كنيد و در آنها عنوان ها را با كلمات كليدي متناسب با همان صفحه بنويسد. قرار دادن يك عنوان ثابت در تمام صفحات سايت كار بسيار اشتباهي است كه بسياري مرتكب آن مي شوند. اين كار تنها زماني درست است كه سايت تنها يك كلمه كليدي داشته باشد!


متن صفحه
متن نمايان صفحه آن چيزی است که بين دو تگ body قرار می گيرد و مستقيما قادر به کپی کردن آن از مرورگر و انتقال آن به يک ويرايشگر متن می باشيد.
اين متن را بيننده مي بيند، مي خواند و سپس كاري در سايت انجام مي دهد. ديدن و خواندن مطالب براي تمام صفحات اينترنتي اتفاق مي افتد اما كاري كه پس از اين ديدن و خواندن انجام مي شود مشخص نيست.
ممكن است بيننده با خواندن يك متن به خواندن مطالب بعدي ترغيب گردد. همچنين ممکن است با خواندن چند خط آن به طور کلی از سايت خارج شود.

موتورهای جستجوگر به طور مداوم تگهايي مورد تاکيد خود را تغيير می دهند و شما نمی توانيد دقيقا عنوان کنيد که در حال حاضر بر چه چيزی تمر کر دارند. اما رويه اصلی آنها همواره ثابت است: آنها متن را می خوانند و لينک را دنبال می کنند.
به همين دليل بی نهايت مهم است که شما کلمات کليدی خود را در متن نمايان صفحه قرار دهيد تا مطمئن شويد که موتور جستجوگر آنها را می خواند و با خود می برد.

نكات كليدي
• متن بايد حرفي براي گفتن داشته باشد.
• از نظر قواعد املايي و نگارش نقص نداشته باشد.
• به شكلي جذاب و ترغيب کننده تنظيم گردد.
• به قصد اطلاع رساني و كمك به ديگران نوشته شده باشد و نه برای اغفال و بزرگ نمايي.
• جملات متن طولاني نباشد.
• اگر متن طولانی است و بايد در يک صفحه نمايش داده شود، حتما پاراگراف بندی شود.

اگر حرفي براي گفتن نداريد، كسب رتبه هاي بالا برايتان مفيد فايده نخواهد بود. اگر بيننده بيايد و چيزي در سايت شما نيابد آنگاه چه؟ خيلي واضح است، با خواندن گزيده اي از متن صفحات، تصميم خود را برای ترك سايت مي گيرد. در يكي از كتابهاي بازاريابي خواندم كه :
"يك خريدار راضي، تجريه اش را به 3 نفر منتقل مي كند اما يك خريدار ناراضي آنرا به 10 نفر منتقل مي كند"

جدا به محتواي صفحات دقت كنيد. اگر خودتان نمي توانيد از ديگران بخواهيد تا اين كار را برايتان انجام دهند. هيچوقت سعي نكنيد كه متن هاي طولاني را در يك صفحه بگنجانيد بلکه آنرا به چند بخش كوتاه تقسيم كرده، در صفحات مختلف ارايه دهيد. با اين كار هم به بينندگانتان فرصت فكر كردن داده ايد و هم اينكه شانس خود را در كسب رده هاي مناسب افزايش داده ايد: به جاي يك صفحه اكنون چند صفحه داريد !
اگر يك متن را به 3 قسمت تقسيم كنيم، از ديدگاه يك موتور جستجوگر مهم ترين بخش آن 3/1 بالاي صفحه است. لذا سعي كنيد واژه هاي كليدي را در اين قسمت به كار ببريد (و نه رديف كنيد!)
تاثیر طراحی سایت بر رتبه در موتور جستجوگر
طراحی خوب یک سایت علاوه بر اینکه می تواند باعث جذب بازدیدکنندگان زیادی شود می تواند باعث افزایش رتبه سایت در موتور جستجو شده و تعداد بازدیدکننده از طریق موتور جستجو را نیز افزایش دهد. به این منظور پارامترهای مهم در طراحی یک سایت را که از نظر متورهای جستجو هم مهم هستند را ارزیابی می نمائیم.

1- اندازه سایت : اندازه یک سایت اثر بسیار زیادی در رتبه آن سایت در موتورهای جستجو دارد. موتورهای جستجو به دنبال محتوا هستند ، اگر شما در سایتتان تعداد کمی صفحه وب دارید و رقیب شما تعداد زیادی دارید ، به احتمال بسیار زیاد سایت شما رتبه کمتری از سایت رقیب خواهد داشت. در بسیاری از موارد امکانپذیر نیست که شما صفحات زیادی را در مورد کسب و کار خودتان در سایت منتشر کنید در این مورد شما بایستی به ارائه محتوای رایگان در سایتتان فکر کنید. با اضافه نمودن محتوای رایگان علاوه بر اینکه مورد علاقه موتورهای جستجو قرار می گیرید، باعث رضایتمندی بازدیدکندگان شده و باعث مراجعه مجدد به سایت شما می شود.

2- سایتهای مبتنی بر صفحات گرافیکی : سایتهائی که از اجزای گرافیکی به مقدار زیاد استفاده می کنند علاوه بر اینکه زمانمورد نیاز برای دیده شده سایت را افزایش می دهند از نشر موتورهای جستجو هم دچار مشکل می شوند. موتورهای جستجو نمی توانند محتوای عکسها را ایندکس کنند. هرچند گوگل این امکان را اضافه کرده است اما این مورد در بیشتر موتورهای جستجو امکانگذیر نیست.

3- صفحات وب پویا : اگر محتوای سایت شما از روی یک بانک اطلاعات بزرگ ساخته می شود، احتمالا دیده اید که بخشهائی از سایت شما در موتورهای جستجو ثبت نشده و قابل جستجو نیستند. بایستی به نوعی موتورهای جستجو را مجاب کرد که این صفحات را ثبت کنند. یک راه استفاده از لینک صفحات مورد نظر ( صفحات پویا) در صفحات ثابت است. البته باز هم در این روش محتوای اطلاعات به احتمال زیاد قابل جستجو نیستند. اگر می خواهید محتوای اطلاعات را هم قابل جستجو کنید، راه حل منتظر کردن دوره ای اطلاعاتی است که تغییر نمی کنند. این اطلاعات را در صفحات ثابت منتشر کنید. نمونه این نوع صفحات ، صفخات وبلاگ هستند که اطلاعات اصلی در یک بانک اطلاعاتی است و در دوره های زمانی خاصی در سایت ثبت می شوند.

4- استفاده صحیح از کد HTML : برای تولید سایت خود از برنامه هائی مانند MSWord استفاده نکنید. صفحات تولید شده در این برنامه بیشتر شامل اطلاعات مربوط به بنگ و فونت و قالب صفحات می باشد. در این حالت روبات موتور جستجو بجای اینکه به اطلاعات سای شما دسترسی داشته باشد ، در درجه اول اطلاعات نمایشی سایت را می گیرد و بعد از آن اطلاعات اصلی را . این می تواند در نحوه گردآوری اطلاعات سایت برای ثبت در موتور جستجو اختلال ایجاد نماید. یک راه استفاده از برنامه هائی چون Dream Weaver است . این برنامه اطلاعات مربوط به نوع نمایش اطلاعات را در یک فایل CSS ذخیره کرده و در ابتدای صفحه سایت شما آنرا مورد استفاده قرار می دهد. به این ترتیب در صورت لزوم و در زمان نمایش این فایل خوانده می شود و روبات موتور جستحو مشکلی پیدا نمی کند. علاوه بر این استفاده از کد HTML نادرست در صفحه سایت می تواند باعث بروز مشکل در روبات موتور جستجو شود هرچند که در نمایش سایت شما توسط مرورگرهای مختلف ایجاد اشکال نکند.

5- انتخاب نام دامنه مناسب : یک قانون طلائی در این مورد داریم که می گوید کاری کنید که در ذهن بازدیدکننده خود باقی بمانید. یکی از راههای عمل به این قانون طلائی استفاده از نامهای مناسب برای نام سایت است. اسم سایت شما می تواند نام کسب و کار شما باشد یا نام فعالیتی باشد که شما انجام می دهید. هیچگاه از اسامی طولانی و جمله های برای ثبت نام سایت خود استفاده نکنید. علاوه بر این اگر می خواهید به هر دلیلی نام دامنه خود را عوض کنید، برای اینکه رتبه قبلی سایت را از دست ندهید بهتر است از سرویس Forwarding سایت قبلی استفاده کرده و نام قدیم را به آدرس جدید Forward کنید.

6- استفاده از فریم : سعی کنید اصلا از فریم در طراحی سایت خودتان استفاده نکنید. حتی اگر مشتری شما از شما خواست سعی کنید او را در این زمینه توجیه کنید. تعدادی از مرورگرهای اینترنتی فریم را پشتیبانی نمی کنند و بنابراین سایت شما توسط این مرورگرها دیده نمی شوند. ذخیره کردن آرس سایتی که با فریم طراحی شده بسیار مشکل است ( بر خلاف قانون طلائی)

7- اطلاعات خود را بروز نمائید : علاوه بر اینکه سایتهائی که تاریخ بروزرسانی آنها مربوط به چند سال پیش است از نظر بازدیدکننده اعتبار چندانی ندارد، موتورهاس جستجو هم به این نکته حساس بوده و اینگونه صفحات را با کمترین رتبه در نظر می گیرد. سایتهائی که مرتبا بروز می شوند و صفحاتی که دوره بروز رسانی آنها کوتاه می باشد، در کسب رتبه بهتر موتورهای جستجو موفق تر هستند.

آگاهی از مواردی که در بالا ذکر شد برای تمامی طراحان سایت و مدیران آنها الزامی است. اگر شما سایتی طراحی نمائید موارد ذکر شده در آن رعایت نشده باشند، در حقیقت برای دارنده سایت مشکل ایجاد کرده اید. بیشتر بازدیدکننده های یک سایت خوب از طریق موتورهای جستجو سایت مورد نظر خود را می یابند و علاوه بر این بازدیدکنندگانی که از طریق موتورهای جستجو به سایتی مراجعه می کنند به احتمال بسیار زیاد از مشتریان واقعی سایت هستند.

آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

 پرینت این مقاله

در همین زمینه

ابزارهای SEO

▪ Keyword Suggestion پیشنهاد دهنده ی کلمات کلیدی: همانطور که در بالا گفتیم کلمات کلیدی در جذب...

چرا بهینه سازی برای موتورهای جستجو مفید می باشد؟

موارد ذیل برخی از دلایل این موضوع می باشند: ▪ برتر بودن در نتایج جستجو مشتری های زیادی را به...

نکاتی درباره SEO

- کلمات کلیدی خود را مداوم چک کنید. از نکات برتر موجود در موتور جستجوی گوگل تازه به تازه شدن...

رجیران چگونه میتواند به اضافه شدن سایت من در صفحات ابتدایی گوگل و جستجوگرهای دیگر کمک کند؟

رجیران برای بهینه سازی وب سایت شما در جستجوگر ها 2 پیشنهاد دارد:1- سرویس مبتدی:با استفاده از ثبت...

SEO چیست؟

معنای لغوی SEO که مخفف Search Engine Optimization است، بهینه سازی موتور جستجو می باشد. SEO یعنی...